Hur jag blev tonårsmorsa till Michael Jackson

Tidigare inlägg från Facebooksidan: Jag minns inte året, men vi förflyttar oss tillbaks till tidigt 2000-tal. Jag jobbade då som projektledare för Söder Mot Narkotika, vi hade kontor på Tjärhovsgatan på Södermalm. Kontoret delades med KRIS administrativa del. En av tjejerna som jobbade för KRIS hade ofta en ung kille på besök. Vi kallar honom Michael Jackson eftersom det var hans största idol. Michael Jackson mamma satt just då i fängelse och han bodde med sin pappa.

Michael Jackson började mer och mer hänga inne på mitt kontor och ibland följde han med mig när jag åkte och handlade eller hade ärende på stan. På kvällar och helger ringde han ofta och ville prata, oftast om sin idol, men också mycket om att han saknade sin mamma.

Jag bekymrade mig alltmer för att han sällan var hemma och istället hängde med äldre personer som var aktiva i missbruk. Jag förstod också att Michael Jackson inte hade så bra relation till pappan.

Min dåvarande sambo irriterade sig ofta på mitt medberoende och förstod inte mitt engagemang för Michael Jackson. Extra irriterad blev han en natt när Michael Jackson ringde mig och berättade att han var i en lägenhet där det hade varit polisrazzia vilket ledde till att jag åkte och hämtade hem honom till oss.

Det tog någon dag sen hade Michael Jackson charmat min sambo och vi enades om att göra vad vi kunde för att han skulle få en bättre tillvaro. Jag kontaktade hans socialsekreterare och sa att jag vägrade stå bredvid och se hur han vind för våg snurrade runt i olämpliga miljöer och att han skulle bo hos mig även om de inte godkände det. Socialtjänsten utredde oss och vi blev godkända som familjehemsföräldrar till Michael Jackson.

En reaktion till “Hur jag blev tonårsmorsa till Michael Jackson

Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: