Slagsmål på Prisextra och tvivel på om jag ska vara familjehemsmamma

Tidigare inlägg från Facebooksidan: Kort efter att jag och min dåvarande sambo hade blivit utredda och godkända som familjehemsföräldrar fick vi förfrågningar om att ta emot fler ungdomar. Efter en kort betänketid och ett erbjudande om en supermysig kille så tackade vi ja. Vi kallar honom Bob Marley, för det var hans idol.

Samma vecka som Bob Marley flyttade in fick vi akut ta emot en väninnas son som kontaktfamilj, eftersom hon behövde avlastning. Så på mycket kort tid hade vårt tvåpersonershushåll förvandlats till en skapligt stor tonårsfamilj och det var omtumlande för oss alla – inte minst för killarna som nu skulle förhålla sig till helt nya bekantskaper.

På fredagseftermiddagen skulle jag åka och storhandla och frågade killarna om någon ville följa med. Jo då alla ville med och jag kände mig tacksam för att de både ville och för den bärhjälp jag skulle få. Jag tränade mycket och var ganska smal efter effektiva dieter då och de var alla större än mig. Men jag insåg att mat till tre tonårskillar skulle innebära ganska många matkassar.

Under bilresan till Prisextra skämtar de mycket med varandra och jag känner mig tacksam över att de verkar trivas ihop. Inne på Prisextra försöker jag få dem så delaktiga som möjligt i kommande måltider men de är helt uppslupna av att lattja med varandra. De har kul så jag låter dem vara. Men plötsligt går deras lek över styr. Michael Jackson och min väninnas son har knuffat varandra och plötsligt ramlar väninnans son in i en stapel med ostbågar. Istället för att bli ledsen eller att skratta åt det inträffade blir han skitförbannad och vill slå Michael Jackson.

Jag släpper kundvagnen och rusar fram och försöker medla. Men min litenhet i kombination med deras storlek och mängden testosteron funkar inte så bra. Jag märker att allt fler andra kunder börjar stirra på oss och känner paniken komma. Undrar hur jag ska lösa allt. Ska jag kalla på vakter? Ringa min sambo?

Bob Marley som hela tiden har hållit sig lugn och stått lite vid sidan om allt kliver då fram och tar tag i min väninnas son och leder ut honom ut honom ur butiken. Eftersom Bob Marley har ett naturligt lugn och är äldst och störst så protesterar inte väninnans son och jag och Michael Jackson kan under tystnad fortsätta handla.

Bilresan hem blev mycket tryckt och ingen av dem pratade med varandra. Där och då bestämde jag mig för att det första jag skulle göra på måndagen var att ringa till alla tre killarnas socialsekreterare och tacka nej till uppdragen. Tänkte att lilla jag kommer inte klara detta. Men redan när vi kom hem bad alla tre om ursäkt och vi fick en helt fantastisk helg och resan som familjehemsmamma fortsatte i flera år och jag ångrar inte en sekund. Men jag bestämde mig för att satsa på att bli ännu lite starkare

En reaktion till “Slagsmål på Prisextra och tvivel på om jag ska vara familjehemsmamma

Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: