Intressant föreläsning om barn i institutionsvård

Har idag ägnat tid åt att lyssna ett par föreläsningar från Barnforum från 2013. Fastnade särskilt för en föreläsning om Barn i institutionsvård med Tommy Lundström, professor i socialt arbete vid Stockholms universitet. Han presenterar en hel del matnyttigt om vad barnen själva tycker om vården. Man har genomfört undersökningen både bland barn som bor på institutioner och de som bor i familjehem.  Jag tänker att mycket kan jag ha nytta av inför ormande placeringar och försöka förebygga.

Bilden ovan visar ett axplock från en del i undersökningen där de bad barnen nämna tre bra och tre dåliga saker med att bo i familjehem. Det hade onekligen varit intressant att få veta vad de killar som jag och min tidigare sambo hade placerade hade svarat på en sån undersökning. Likaså kommande placeringar. Men aj vad det skulle göra ont om de svarar att jag tog emot dem för att tjäna pengar. Nu kan jag förvisso bara svara för mig själv och inte för min tidigare sambo, men jag gjorde och kommer inte ta emot barn för pengarnas skull. Ni som läst mina tidigare inlägg om Michael Jackson och Bob Marley har förhoppningsvis förstått att det var en slump som gjorde att vi blev familjehemsföräldrar. Däremot är jag inte det minsta förvånad över att det finns barn som får den känslan för tyvärr finns det ett och annat rötägg även i den här ”branschen”.

Länk till föreläsningen:

https://urskola.se/Produkter/175343-UR-Samtiden-Barnforum-om-familjehemsplacering-Barn-i-institutionsvard

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: