Nån som har tips som löser mitt bostadsproblem?

Är på jakt efter större bostad för att kunna ta emot en massa knasiga, jobbiga och helt underbara tonårstjejer.

Eftersom jag just nu inte har de pengar som behövs för att kunna köpa en så stor lägenhet så försöker jag byta min hyrestvåa till en större en bit utanför Stockholm. När jag påbörjade detta sökandet trodde jag att det skulle vara en lätt uppgift, men så fel jag hade.

För det första är det lång handläggningstid hos hyresvärdarna. För det andra är det ett stort pyssel med att dels kolla igenom alla annonser samt titta och visa. Därefter ska en massa papper skickas in och alla hyresvärdar har olika principer och papper som man ska förhålla sig till. Och nu är allt detta gjort hela tre gånger och jag har ännu inte ett nytt kontrakt.

Det som är mest frustrerande i detta är att det är de som jag har försökt få byta med som inte har godkänts och för varje gång försvinner ytterligare flera månader där jag inte kan hjälpa och stötta de där tjejerna som så väl behöver ett nytt hem.

Är det någon som har tips på andra lösningar än det jag hittills gjort, d v s:

  • har annons på både Lägenhetsbyte.se och Björnsbostadsbytare.se
  • mejlat en massa värdar
  • lagt in annons på en massa FB-grupper.

Jag skulle helst vilja ha en 4 eller större och kan som sagt tänka mig att flytta en bit utanför stan, men det behöver vara nära kollektivtrafik så att tjejerna inte alltid är beroende av mig som bilskjutsare. Kan även tänka mig att hyra i andrahand men då givetvis på längre kontraktstid.

En reaktion till “Nån som har tips som löser mitt bostadsproblem?

Lägg till

  1. Hej! Så kul med en annan familjehemsblogg. Kan känna mig lite ensam ibland och har letat på nätet men det är svårt att hitta fler i samma situation. Blir lite nyfiken. Varför just en massa tjejer? Jobbigt att ha en plan och så inte hitta en bra bostad för det😔

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: